Címlap

Bejelentkezés


kissist blogja

Utasításra szabadon: nyílt forrásra vált az orosz közszféra

Rovat(ok):

Egy hétfőn hatályba lépett kormányzati utasítás értelmében az orosz központi költségvetés intézményeinek az elkövetkező években szabad szoftverek használatára kell átállniuk.

Miért ingyenes?

Rovat(ok):

Többször felmerült partnereinkben, hogy miért ingyenes s vajon tényleg ingyenes-e a roolnet katalógusban való megjelenés?

ROOL vállalatirányítási rendszer - Linuxon is

Rovat(ok):

Nemrég újra elkezdtem használni a Linuxot (Ubuntu Intrepid). Amellett, hogy szép és barátságos az új felület (lásd a képernyőképeket), a költségtakarékosság jegyében megspórolhatjuk a Microsoftnak fizetendő különféle Windows és Office licencdíjakat is. A ROOL Bázis vállalatirányítási modulokat és a roolnet Startot használhatjuk mind Windows, mind Linux környezetben (akár vegyes környezetben is).

EMVA támogatásban részesülők


Megjelent az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) mezőgazdasági beruházások értéknövelésére támogatásban részesülők listája. Támogatott informatikai fejlesztési lehetőség várhatóan idén is lesz az élelmiszeriparban (kivételesen elsődleges feldolgozók részére is).

Milyen volt az idei Foodapest?

Rovat(ok):

Sokan kérdezik, milyen volt az idei (2008) Foodapest/Foodatech kiállítás. Vegyes.

Obama: internetes forradalom a politikában


Nem is olyan távolról kapcsolódó téma: "Barack Obama megválasztása nemcsak bőrszínben, hanem a technológia kezelésében is nagy változást jelent az USA politikai történetében: új megközelítéssel, az adott eszközök megfelelő kihasználásával aratott sikert a szenátor csapata."

Hihetetlen mértékű az internet elterjedtsége Magyarországon

Rovat(ok):

Érdemes megnézni: KSH 2008. I. negyedév gyorstájékoztatója

Lásd a 8. oldal alsó grafikonját.

Már 2 millió felett van Magyarországon az internet előfizetések száma.

Mit jelenthet ez az élelmiszeriparnak? Élelmiszeripar online? Korai még? Valóban?

Tartalom átvétel