Címlap

Bejelentkezés


Vigyázzanak! Fertőzést okoz a feketén árult tonnányi hús!


FERTŐZÉS0219

Több mint ezer kiló házi húskészítményt zároltak Olaszon a hatóságok, mivel a házi készítésű kolbászok, szalámik és disznósajtok megbetegedést okozó baktériumokat tartalmaztak - számolt be a bama.hu.

Alighanem megbukott egy illegális húsüzem. Vass Péter megyei főállatorvos a bama.hu-nak elmondta, hogy lakossági bejelentésre látogatták meg a falu egyik portáját élelmiszer-ellenőreik, s ketten is próbavásárlást végeztek. Amit kértek, kaptak. Beigazolódott, hogy az adott címen házi húskészítményt árulnak. Ám miután a próbavásárlók felfedték kilétüket, a házigazda avval mentette magát, hogy csupán saját fogyasztásra készítették az árút. Másrészt állította, hogy az ellenőrökkel „boltoló” testvére saját zsebre dolgozott, és igen sajnálja a dolgot.

Időközben a hatóságilag megvizsgált áruból hasmenést, hányást okozó Clostridium perfringens nevű baktériumot mutattak ki, s az 1240 kilónyi raktárkészletet hivatalosan zárolták.

Orbán Péter, a mohácsi kerület állatorvosa közleményt adott ki, arra kérve a lakosságot, hogy aki „Olaszon nem élelmiszer-üzletben kolbászt, szalámit vagy disznósajtot vásárolt, jelentkezzen a Baranya megyei MGSZH Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság mohácsi kerületi hivatalánál, Szent János u. 1-ben, vagy hívja a 69/510-290-es telefont.” Vass Péter pedig jelezte, hogy az esetet hivatalból vizsgálják, s amennyiben beigazolódik a gyanú, és illegális árusítás folyt, az ügyet átadják a rendőrségnek.


AGROLINE